Úszó csoda

Bifidus Címkék: fény falevél2013.01.29. 07:56

A minap írt világító kütyüs posztunk után akadtunk ma rá erre a gyönyörű installációra. Minden tiszteletünk Miya Ando japán művészé akinek ezeket a mesés képeket köszönhetjük.

miya ando01_resize.jpeg

Az installáció egy Puerto Rico-i tó felszínén valósult meg. A leveleket Miya egy a környezetet nem károsító (ezért külön piros pont jár!) foszforeszkáló főzetbe tette, majd a tóba szórta őket. Az Obon [Puerto Rico] névre keresztelt projekt természetesen a japán buddhista Obon ünnep hagyományait veszi alapul. A leginkább a mi Hallottak napjánkhoz hasonlítható háromnapos ünnep alatt a családok összegyűlnek, felmenőik sírjait látogatják meg. Az ünnep leglátványosabb pillanata, amikor a hívek szeretteik lelkét jelképező rizspapír mécsestartókat úsztatnak le a folyókon.

2.JPG

1.JPG

4.JPG

3.JPG

via Manzárd Café

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr35048707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása