Hurrá gesztenye!

Miss Daisy sofőrje 2011.11.18. 07:05

Közeleg a tél, amit én igen csak sérelmezek. A téli sportokat nem gyakorlom, a sötétet és a hideget, pedig ki nem állhatom. Két dolog azonban még is csak némi örömet nyújt ebben az időszakban: a forralt bor és a sült gesztenye. Ez utóbbit igen gyakran fogyasztjuk, mivel a börzsönyi házunk kertjében egy hatalmas gesztenye fa áll.

Mint tudhatjátok, nálunk komoly viták tudnak kialakulni mind kertészeti, mind gasztronómiai kérdésekben. A gesztenye sütés is szenzitív kérdés. Addig nincs is semmi gond, amíg a hőmérsékleti viszonyok lehetővé teszik a szabadban való foglalatoskodást. Előkapjuk a faszén sütőt, a szokásos módon izzítjuk a faszént. Majd a rácsra alufólia és arra a bevagdosott gesztenye.

A problémázás, természetesen a legjobb eredmény érdekében, akkor indul, amikor a tűzhely sütőjét kell erre a célra hasznosítani. Két pontosabban három állásponton lévő csapat próbálja meggyőzni az ellenfeleket a maga igazáról.

Az első szerint, vízbe kell tenni a gesztenyét nagyjából félórára, majd bevagdosni, utána irány a sütő. A másik álláspont: pontosan ezt kell tenni, de előbb vagdosni, aztán vízezni. Én nem szeretem túlgondolni a dolgokat, ezért én simán bevagdosom, majd sütőbe a gesztenyével és utána fogyasztom is.

Ti hogy sütitek a gesztenyét? 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr283371493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.18. 14:05:43

Nem találok a szelíd gesztenyéről táplálkozási adatokat. Egészséges?
süti beállítások módosítása