Madárház a tetőn

Bifidus Címkék: design madár cserép otthon tető madáretető tetőcserép madárház2013.08.13. 12:37

A madarak manapság nemkívánatos látogatói padlásainknak. Amellett, hogy tönkre tehetik a szigetelést, még vastag guanóbevonatot és készítenek, ami lássuk be, nem éppen gusztusos. A modern cseréptetők emiatt madár-biztosra lettek tervezve, szárnyas kis barátaink így viszont egy ideális lakóhellyel lettek szegényebbek.

klaaskuiken-birdhouse1.jpg

Erre kínál megoldást nyújtani a madárbarátok számára a holland tervező, Klaas Kuiken. Az egyszerűség kedvéért csak madárháznak keresztelt termékében a madáretetők és agyagcserepek szerelemgyermekét valósítja meg.

birdhouse-klaaskuiken.jpg

Az így a házak tetejére telepített kis házikók ideális etető és fészekhelyet biztosítanak a szárnyasok számára, mindezt úgy, hogy hozzánk a lehető legközelebb csalja őket. igaz, így nehezebb őket finomságokkal ellátni, de arra ott vannak a hagyományos madáretetők.

dakpan7.jpg

Sajnos csak egy adott formájú tetőcserépre készült el a design, ehhez viszont egy fém tálcát is kapunk. Ez megóvja a szigetelést, a karmoktól és csőröktől, és segítségével a fiókák kirepülése után a házat könnyedén takaríthatjuk, így téve jövőre ismét vonzóvá azt.

roodtile-section.jpg

A tervező egyébként konzultált a Holland Madártani Egyesülettel is, akik a formát jóváhagyták, illetve egyéb hasznos tanácsokkal látták el a majdani vásárlókat. Ajánlásuk szerint a házikót egy direkt napfénytől védett, jellemzően északi vagy keleti oldalra érdemes helyezni, és mivel a szárnyasok is társas lények, nem árt ha egyből többet telepítünk. Talán ez a legnehézkesebb része a dolognak, hiszen a házikók darabja  99 €-ba kerül.

dakpan4.jpg

dakpan6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr205458865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása