Kertváros homokból

Bifidus Címkék: ház tenger építészet tengerpart homok installáció homokvár2013.08.05. 15:30

Rövid életű, de annál látványosabb installációt hozott létre Chad Wright designer. Az igazi amerikai álmot megtestesítő kertvárosban felnövő művész a modern építészet és várostervezés kritikáját kívánta megvalósítani.

o-CHAD-WRIGHT-MASTER-PLAN-570.jpg

Az amerikai filmekből számunkra is ismerősek lehetnek az elzárt alvóvárosok jellegzetes épületei, melyeknek az alkotásban miniatűr, homokból öntött, sorozatgyártott másai jelennek meg.

master_plan_2.jpg

Bár az installáció, a városkákhoz hasonlóan fénykorában igen látványosak, hamar az enyészetté lesznek ahogy érkezik a dagály.

master_plan_3.jpg

Érdekes módon nekünk egy globális felmelegedéssel és a tengerszint emelkedésével foglalkozó kampányhoz sokkal jobban illene a dolog, de persze nem akarjuk túlmagyarázni a művész eredeti koncepcióját.

master_plan_1.jpg

dezeen_Master-Plan-by-Chad-Wright_ss_3.jpg

master_plan_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr645446167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása