Kertészkedés 2.0 - Növénygondozás mobilon

Bifidus Címkék: mobil teszt tipp iphone virág kert kertészet android app oázis gondozás ios virágom mobilalkalmazás mobilapp növénygondozás oázis kertészet app teszt2013.07.24. 13:59

Amellett, hogy növénybarátok vagyunk, képernyőket is szeretünk nézegetni. Különösen ha valami érdekes is van rajta... Okostelefonom már bő egy éve van (Iphone 4), amit többnyire nem mérges madarak kilődözésére, hanem lehetőség szerint valóban hasznos dolgokra igyekszek használni. Így természetesen már régóta keresek egy olyan programot, ami ezeket összeköti: lehet nyomkodni, kertészeti témájú és hasznos is.

fb1.jpg

Úgy tűnik sikerült, valami ilyesmit találni. A megoldás ráadásul Magyarországról érkezik. A Virágom, virágom mobilalkalmazás ugyan csak szobanövényekre szakosodik, ezek ügyében azonban minden segítséget megad. Az Oázis Kertészet online dísznövénylexikonja már biztos eddig is rengeteget segített az internethasználó növénybarátoknak. A kertészeti lánc most még több segítséget nyújt, ráadásul mobilon.

screenshot_1.pngAz alkalmazásban több ezer növény közül választhatjuk ki sajátjainkat (ingyenesen 3-at, fizetősen bármennyit, de erről később). Miután megadtuk mikor locsoltuk őket utoljára, az alkalmazás a növények egyedi igényeinek megfelelően kiszámolja, hogy mikor kell locsolni, párásítani, őket legközelebb. Én bő egy hete használom, azóta az orchideáim párásítására 3-szor is figyelmeztetett, de a kaktuszom locsolásáról csak egyszer kaptam értesítést. Természetesen ezeket többnyire már magamtól is megtanultam, de még gyakorlott kertész létemre is találkoztam az alkalmazásban itt-ott felbukkanó hasznos tippekkel.  Ha pedig egy új, ismeretlen növényt szerzek be biztosan hasznos infókkal lát majd el. Természetesen minden növény, lakás és egyéb körülmény változó lehet, így nem bízhatjuk növényeinket csak és kizárólag telefonunkra, de egy kis józan ész hozzáadásával a Virágom, virágom nagy segítség lehet.

screenshot_2.pngRáadásul a leírás szerint nem csak az alapteendőkre figyelmeztet de nem engedi elfelejteni a tápoldatozást, a növény forgatását, sőt még az átültetést sem. Ezekkel a funkciókkal még nem találkoztam, de tényleg nem is tartoznak a mindennapi teendők közé.

Ráadásul az alkalmazás számos egyéb jópofa és hasznos funkcióval is rendelkezik. A legjobb, hogy feladataink elvégzésével folyamatosan pontokat gyűjthetünk, amiket valódi Oázis kuponokra válthatunk be. Sőt! A fizetős verzió (iphone-ra  1,79€, de jelenleg még ingyenes) azonnal egy 1000 Ft-os kuponnal érkezik, így árának majdnem dupláját rögtön visszakapjuk. Emellett durván 10 napi használat után már majdnem még egy kuponnyi pontot is sikerült gyűjteni.

Emellett növényeinkből kollekciókat hozhatunk létre és jópofa jelvényeket is  szerezhetünk, kertészmester tudásunk elismeréséül. Beállíthatjuk mikor kérjük az értesítéseket, hogy biztos otthon legyünk és ne felejtsük el a teendőket, ha pedig végképp nem tudjuk mi a jó növényünknek még mindig akad egy megoldás. Közvetlenül a növény adatlapjáról küldhetünk akár fényképes üzenetet a "Virág Doktornak", aki nekem másfél napon belül válaszolt.

Összességében azt kell mondanom egy kezdő, de elhivatott virágbarátnak mindenképp megéri letölteni az alkalmazást, de még egy profinak is biztosan fog kellemes perceket szerezni, a megspórolt forintokról nem is beszélve. Ha pedig bizonytalankodnátok próbáljátok ki az ingyenes verziót androidra, vagy szedjétek le az appstoreból amíg lehet!

1.png 2.png 5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr275422963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása