Textil kaspók – környezetbarát innováció

Bifidus Címkék: design innováció cserép öko textil környezetbarát kaspó növénytartó bacsac design kaspó textil kaspó2013.05.22. 08:09

Korábban már írtunk a francia BACSAC textil növényládáiról, azóta azonban még izgalmasabbá vált termékkínálatuk, így megérdemelnek még egy bejegyzést.

BaclongsAlignésquinconceX570.jpg

A 100%-ban újrahasznosítható geotextíliából készült növénytartók már számtalan méretben kaphatók. Legnagyobb előnyük, hogy minden más kaspóhoz, cseréphez, műanyag, vagy agyagedényhez képest nagyon könnyűek. Így ha növényeket kell mozgatnunk, különösen ha azok nagyobb, például mediterrán növények, citrusok, leánderek, amiket muszáj teleltetni, az eleve súlyos gyökérzet mellett nem kell egy sok kilós cserepet is emelgetnünk.

BLI04X570.jpg

A két rétegben szabott anyag természetesen megtartja szükséges vízmennyiséget, ugyanakkor kiengedi a fölösleget és mivel mégis csak egy textilről beszélünk, aminek hála a levegő ideális mértékben járhatja át gyökérzetet, kellő szellőzést biztosítva. Az anyag mindemellett persze napfény és fagyálló is. 

Matiere_batylineX570.jpg

A praktikum mellett azonban ne feledkezzünk meg a külcsínről se. Nekünk az első szériában kapható nyers, fekete, és terep zöld anyagok is tetszettek, most már azonban számtalan egyéb színben is kaphatók, elsősorban a beltére tervezett kisebb zsákok.

sacocheX570.jpg

Ráadásul a különböző nagyobb zsákok mellett rengeteg újdonsággal áltak elő az utóbbi időben. Kapható már a bicikli csomagtartó zsákra emlékeztető nyereg, melyet a teraszkorlátra akaszthatunk, falra akasztható és csüngő kaspó, illetve szémtalan egyéb méret és forma is.

 Technique-570x.jpg

Összességében ha nem is váltják ki egy az egyben az eddig megszokott növénytartókat, biztosan nagyszerű alternatívát nyújtanak a műanyag és kerámia kaspók mellett.

BLI04X570.jpg

BSI09X5701.jpg

Pots-colonne2.jpg

BSI-geotextileX570.jpg

suspenduaccrochéX5702.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr35310710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása