Valentin napi virág ABC

Bifidus Címkék: abc ajándék virág valentin valentin nap virágok jelentése2013.02.13. 08:01

Bálint nap közeledtével a héten a kertészetek és a virágboltok komoly forgalomra számíthatnak, hiszen a szerelmesek ilyenkor hagyományosan virággal ajándékozzák egymást. Nem árt azonban tudnunk, hogy a különböző virágok mit szimbolizálnak. Íme pár népszerűbb fajta.

 

dcf8fe475ac0f116f60bbf36c4658ddc_large.jpgAmarilisz

E hatalmas virágú növény a büszkeség szimbóluma, ezt az érzést, az ajándékozott eredményeinek elismerését fejezzük ki vele. Párkapcsolatban adni a kapcsolat fontosságát is hangsúlyozza.

azalea.jpgAzálea

A Távol-Keletena nőiesség, a törékenység szimbóluma. Jelentése: vigyázz magadra!

cyclamen.jpgCiklámen

A ciklámen a búcsúzás, szimbóluma, ha hosszú időre kell elválnunk szerettünktől, ez az ideális ajándék.

 DahliaDahlstarSunsetPink.jpgDália

Az elegancia, a változás, az állandó megújulás jelképe. Menyasszonyi csokorba nem szokás tenni, mert ott az ifjú pár megváltozó érzelmeit jelezheti. Pedig a megújulás a szerelemnek is fontos része, így Bálint napon nyugodtan adhatjuk.

campanula.jpgHarangvirág

Apró virágaival az alázatosságot, a szerénységet jelképezi. A tavasz egyik legvidámabb virága, így a női csevegést, fecsegést is szokták szimbolizálni vele. Fiatal lányoknak ideális választás.

hibiscus.jpgHibiszkusz

Szintén a szépség, nőiesség jelképe. Manapság nagyon népszerű, így jó ajándék. Virága hajba tűzve tovább növeli viselője gyönyörűségét.

Hortensia-010051.JPGHortenzia

Bár ilyenkor nem igen kapni cserépben, vágott virágként a megértés, a gondtalanság növénye.

hyacin8.jpgJácint

Vidám tavaszi hagymáskánt, a játék, a vidámság, a sportok és a jókedv jelképe. Szerelmesek ritkán adják, pedig népszerűsége vitathatatlan.

kála.jpgKála

Gyönyörű hófehér virág, ráadásul cserépben hosszan lehet a lakás dísze. a megajándékozott szépségéhez kétség sem férhet.

crocus4.jpgKrókusz

Szintén tavaszi hagymás, a fiatalos jókedv jelképe, így elsősorban kezdő hódítóknak ajánljuk.

narcisz.jpgNárcisz

Bár a nárcisz leggyakrabban az önimádat jelképeként jelenik meg ajándékozása hízelgő is lehet: hibátlan vagy, maradj ilyen!

orchidea.jpgOrchidea

Az elegancia, a kifinomultság, és a tudás jelképe, a megajándékozott ilyen érdemeit ismerjük el vele. Nem mellesleg az egyik legnépszerűbb szobanövény, mindenki örül neki!

pafrany.jpgPáfrány

Igen, a páfrány kakukktojás, hiszen nem virágáért szeretjük (nincs is neki). A varázslat, a bűbáj jelképe, mely mindenképp része a szerelemnek. Összeültetésben üde zöld leveleivel kiemeli virágzó szomszédjai szépségét.

rozsa.jpgRózsa

A rózsa, különösen ha vörös, a szerelem mindenkori legelfogadottabb jelképe. Ügyeljünk rá, hogy ha csak egy szárat ajándékozunk az a lehető leghosszabb legyen. Ne feledkezzünk meg a tüskék eltávolításáról sem, amit a virágkötők szívesen elvégeznek. Adhatunk persze élő mini rózsát is, bár ez kevésbé elegáns, garantáltan tovább szép marad, amit kapcsolatunknak is csak kívánhatunk. Egyéb színeinek jelentése: fehér- ártatlanság; rózsaszín-boldogság; sárga-féltékenység.

tulip.jpgTulipán

A virág formáját sokan egy szívhez hasonlítják, így pirosan különösen szép vallomás. Jelképezi még a ragaszkodást, a hűséget is. Vágott virágként nem tartozik a legtartósabb fajták közé, de hagymásan is kapható, ráadásul cserépben igazán különös látványt nyújt.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr725074405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása