Az év színe: Smaragdzöld

Bifidus Címkék: zöld szín smaragd pantone év színe2013.02.12. 07:55

A Pantone a világ egyik legismertebb színszabvány-rendszerét felállító cég. Színskáláit a világ minden pontján, számos iparágban és szakterületen alkalmazzák. Legyen szó kólásüvegekről, melyek mindig  a piros egy adott árnyalatát viselik, vagy markológépek jellegzetes sárga festéséről, ha biztosra kell menni a szakemberek a legtöbb esetben a Pantone rendszerét használják. Mi, egyszerű halandók ritkán találkozunk a színek mögött rejlő kódokkal, pedig azok a legújabb divatot is befolyásolják.

EmeraldWallpaper_1920x1200_desktop_monitors.jpg

A Pantone minden évben megválasztja „Az év színét”, mely a legújabb trendeket hivatott befolyásolni. Idén választásuk a Smaragdzöldre esett (PANTONE 17-5641 Emerald), mely az újjászületést, a gazdagságot és összetartozást szimbolizálja.

mosaicb1a5aa9df8b6a57a88f0dfb5a0156ab2627f28ed.jpg

A szín, mely egy drágakőről kapta a nevét, vitathatatlanul elválaszthatatlan az eleganciától, ugyanakkor a zöld a természet színe is, így a megújulás, a fiatalság szimbóluma is.

sofa-chairs.jpg

A zöld ezen elegáns árnyalatát számos ország is zászlajára és címerére tűzte, ahol legtöbbször az összetartozást és gyógyulást, az állandó talpra állást és küzdeni akarást jelképezi.

203225001905070196_3e6R87jy_c.jpg

Bár nem pontosan tudjuk, milyen szempontok alapján nyeri el egy szín e nemes titulust, az biztos, hogy a képeket elnézve valaki jó döntést hozott. Gyönyörködjünk hát benne!

emerald.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr965074256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása