Pletykapipacsra várva

Miss Daisy 2012.04.22. 20:23

A Föld napját illik ünnepelni. Hogy méltóképpen emlékezzek meg az eseményről elmentem a Pasaréti Oázisba venni valami zöldet. Ott bukkantam egy, az ünnephez méltó dologra a virágbombára, amit eredetileg a gerilla kertészek használnak.

A gerilla kertészkedés egy mozgalom, melyet Richard Reynolds a 70-es években alapított Londonban, ahonnan tovább terjedt New Yorkba és Európába is. Ennek lényege, hogy önjelölt gerillák titkos éjszakai akcióik során a nagyvárosok szürke és elhagyatott részein virágbombákat helyeznek el, hogy a rútat széppé varázsolják.

Ahhoz, hogy szimpatizáljunk a mozgalommal, nem kell feltétlenül csatlakoznunk egy gerilla csoporthoz, lehetnek magánakcióink is. Ezt segíti például ez a 8 virágbombát tartalmazó doboz, - a mai beszerzésem - hogy a magam módján felvirágoztassam a környezetemet.

A labdacsokat kissé meg kell vizezni, majd el kell dobni valahol. Érdemes memorizálni a tetthelyet, mert pár hét múlva virágmeglepetés nyílik ott. Amolyan Kinder surprise ez a virágszerető felnőtteknek. A leírás szerint, ha lehetséges, nyomjuk le a virágbombát könnyedén a földbe, úgy gyorsabb az eredmény.

Egyes virágbombát árusító cégek nem árulják el, milyen növényre számíthatunk, de ez a termék nem tartotta vissza az infót. Esetemben selyempipacs, pletykapipacs és étkezési mák lehet a meglepetés. Hoppá! Az eredményről a blogon természetesen számot adunk. Te hogy ünnepelted a Föld napját? Megadtad neki, ami jár?

Fotó: Google, Miss Daisy

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr794467103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása