Nálatok laknak-e állatok? II.

Miss Daisy 2012.03.14. 08:32

Itt a tavasz, amikor is megjelennek a környezetünkben a bogarak és mindenféle rovarok, persze koránt sem annyira kedves jószágok, mint a posztban illusztrációként használt képeken.

Buda átka tavasszal a hangya. Kertben nem zavar, lakásban igen, pedig a harmadik emeleten vagyok. Ez azt bizonyítja, hogy a hangya jól birkózik meg a függőleges felületekkel. Nem élvez védettséget tehát az, aki a magaslatokról szemléli a világot.

Sejtésem szerint a terasz felől érkezik a brigád, onnan spametelik a lakást. A kajaparadicsomban, a konyhában szemmel láthatóan nincs dolguk, a nappaliban leeső morzsákkal megelégszenek.

Szorgalmasan takarítják el őket a földről és egy számomra ismeretlen helyre érkeztetik a szajrét, amit nem látok, csak a szorgos logisztikát, amit alátolnak.

Amíg kis számban vannak, megengedő vagyok, elvégre nekik is kell valahol élősködni, nagy számban, amikor megjelenik a fekete sereg, azonban nem tolerálom a vendégeskedésüket. Olykor csak taposom őket. Ezesetben a megfigyelésem, hogy, ha otthagyom a hullákat, azokat a halottkémek szemrevételezik, majd eltakarítják az útból. Vajon belőlük is vacsi lesz?

Bonyolult és nehezen megfejthető állatok. Ha nehéztüzérséggel megyek ellenük, a DM-ben kapható csapdákkal, amely elmélete szerint, besétálnak a csapdába, a bolyba érve pedig szétterjesztik a kórt, így okozva pusztulást a familiában, nálam nem sok eredménnyel jár.

Ti milyen stratégiával küzdötök ellenük? Illetve milyen rovar/bogár a legádázabb ellenségetek? Lakossági megfigyelések kommentbe gyertek! Adjuk össze, amit tudunk.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Szomszéd kertje Facebook közösségéhez: itt.

 

Illusztráció: Vladimir

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr394315772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása