Próbáltad már sörrel?

Miss Daisy sofőrje 2012.01.17. 09:39

A kertészkedés nem mindig tortaevés, ez igaz a szobakertészkedés esetében is. Az egyik ilyen "nemszeretem" feladat a szobanövényeim portalanítása. A műveletet eddig az alábbi módon végeztem: egyenként a fürdőszobába transzportáltam őket, tusolás (persze nem túl hideg vízzel), visszaszállítás az eredeti lakhelyre. Ez persze önmagában még nem nagy cucc, de hátra van még a fekete leves, akarom mondani a levélfény. Ugyanis - és nyugodtan tartsatok mániásnak - szerintem a szobanövények, akkor igazán szépek, ha fényesek a levelei. 

Szóval, a levélfény az elég macerás műfaj és kemikália. Ha tehetem csökkentem a művi anyagok használatát. Valahol azt olvastam a napokban, hogy a levélfény kiváltható sörrel. A sörtől igazán gyönyörűek lesznek a levelek. Mindenesetre csábítóbban hangzik, mint a levélfény. 

Próbáltad már sörrel? A tapasztalatokat kommentben várom.

Ha tetszett a poszt csatlakozz, A szomszéd kertje közösségéhez. Klikk ide.

Képek: innen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr173569641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kreatívkertész 2012.01.17. 12:22:58

Próbáltam sokszor és beválik!!! Már Anyu is használta sokszor még a retro-korszakban. Én a yukkámat szoktam főleg vele fényesíteni, mert az olyan nagy, hogy meg nem emelem, és mindig vágok magamon egy kis eret a levelek szélével, amiért persze a sörre haragszom, még véletlenül se a yukkára! :D
süti beállítások módosítása