Mítikus növényeink: a négylevelű lóhere

Miss Daisy 2011.12.31. 10:52

A szerencse szimbólumaként ismert négylevelű lóhere a pillangósvirágúak családjába tartozó fehérhere. Négylevelű változata meglehetősen ritka, így aki ilyet talál, bízhat a szerencséjében.

A négy levél fejlődésére többféle magyarázat is van. Egyesek szerint környezeti hatás, más vélemények szerint genetikai, esetleg növekedési hiba az okozója.

S, hogy menniyre nehéz ilyet találni? Nagyon! Körülbelül minden 10 000 háromlevelű fehérherére jut egy négylevelű növény. A levelek száma még ritkábban négynél több is lehet.

A Guinness Rekordok könyve szerint a legtöbb levél, amit egy fehérherén találtak 21 db volt. A hagyomány szerint minden levél szimbolizál valamit: egy a hitet, egy a reményt, egy a szeretetet, és egy a szerencsét.

Az idei év utolsó posztjával kívánok négylevelű lóherében gazdag 2012-es évet minden kedves blogolvasómnak!

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr473508908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása