Téli díszítő növények: a magyal

Miss Daisy 2011.12.26. 18:18

A magyal, akárcsak a fagyöngy, közkedvelt karácsonyi dekoráció. Hogy a növények közül díszítő elemmé léphetett elő, azt a rómaiaknak köszönhetjük, akik az ajándékaikkal együtt magyalcsokrokat küldtek a megajándékozott személynek.

Amit a növényről mindenképp érdemes tudni, hogy nálunk főleg kertek, parkok dísze, ugyanakkor kiváló kerítésnövény. Ideális sövénynek vagy formára nyírt fának is. Akár 10 méter magasra is megnőhet.

Levelei bőrneműek, hullámosak, fényesek, a végükön szúrósak. A növény termése mérgező. A télen is zöldellő magyal akár 300 éven át is elélhet. Ha nem túl nedves a talaj, gyakorlatilag mindenütt jól elvan.

Hogy mennyire szeretik az angolszász népek a magyalt, azt az Igazából szerelem című filmből is megtudhatod. Mr. Bean zseniálisat alakít, amikor a magyalágacskák díszítő erejéről beszél, és az ünnepi díszcsomagolás részévé teszi a növényt. Zseniális, díszítsetek vele ti is!

Fotók: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr163497243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása