Kölcsönfenyő az Oázisból

Miss Daisy 2011.12.22. 09:43

A fenyő az utolsó perces vétel, a vételhez adunk most tippeket. Az Oázisban vásárolt cserepes élő fenyőt visszahozhatod, és a fa árának fele levásárolhatod. A kölcsönözhető fenyők 4590 Ft-tól érhetők el. (Alábbi képünk egy fenyőfarmot ábrázol).

Az akció keretén belül az Oázisban vásárolt cserepes és ép, sérülésmentes fenyőt 2012. január 2-8. között hozhatod vissza. A fenyőfa árának 50 %-át a fenti időszakban az eredeti nyugta bemutatása esetén levásárolhatod. 

1. Díszítésig tartsd hűvös (lehetőleg fagymentes) helyen, a szobába fokozatosan vidd be, előbb a garázsban vagy a folyosón tárold. Így nem sokkolod a fát a hirtelen hőmérséklet különbséggel. A szobában a fűtőtesttől a lehető legtávolabb helyezd el.

2. Kevés vízzel öntözd, de a fa földjét tartsd nyirkosan, kerüld a túlöntözést, még ha a levelei olykor hullanak is. A szobában a levegő páratartalmának növelésével biztosíthatsz jobb körülményeket a fának.

3. Vigyázz a fa épségére, ügyelj arra, hogy ne gyulladjon meg. Hagyd meg a fa rügyeit, ágait, hogy az majd tovább növekedhessen. Ne fújj rá műhavat, és visszaváltáskor szedd le róla a díszeket, papírokat.

4. Az Ünnepek utáni „lebontást” követően visszaváltásig, vagy kiültetésig tartsd hűvös (lehetőleg fagymentes) helyen. Fontos, hogy a szabadtérre fokozatosan vidd ki. Visszaváltás előtt lazán kötözd át és takard be pokróccal vagy műanyag zsákkal, és így hozd a visszaváltás helyére.

5. Amennyiben megtartod a fát, akkor a fagyok után ültesd ki. Legalább 40-80 cm átmérető ültető-gödör szükséges a fának Ültetéskor használj jó minőségű földet, szerves trágyát, a fa gyökérnyaka a felszínnel egy szintben legyen. Ültetést követően a fának sok vízre van szüksége, így alaposan és gyakran kell öntöznöd, főleg a nyár folyamán. Lehetőség szerint a fa körül a talajt fakéreggel, lombbal, vagy ágnyesedékkel takard el, hogy a földje tovább nedves maradhasson.

Boldog karácsonyt!

 

Képek: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr893485196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása