Poutpourri sk.

Miss Daisy sofőrje 2011.08.17. 12:55

Szeretem, ha virág illatú a lakás. Persze, nem tolakódóan csak diszkréten. Ez ugye nyáron nem egy nagy problematika, friss virággal könnyen megoldható. Ugyanez, késő ősszel és télen, némi nehézségbe ütközik. Nem tudom ki, hogy van vele, engem a készen kapható illatósítók megőrjítenek, gyakorlatilag ki lehet velük kergetni a világból. Éppen ezért, a különböző illatgyertyák és őrjítő szagosítók helyett, magam készítette poutpourrival oldom meg a dolgot.

Nem kell hozzá más csak virágszirom, illóolaj, esetleg szárított gyümölcs. Én általában a kertben található virágokat szoktam használni. Ha sok időm van, akkor simán csokorba kötve fellógatom egy száraz, szellős helyre. Ha kevés az idő, akkor a szirmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezem és 200 fokra melegített sütőbe teszem egy-két percre (figyelni kell, mert könnyen megég).

A szárított szirmokat egy jól záródó üvegbe teszem felhasználásig. Amikor szükség van rá, előveszem a szirmokat, egy szép tálban elrendezem és jó minőségű illóolajból 5-6 cseppet hozzákeverek. A szebb látvány kedvéért szárított gyümölcsöket és terményeket is lehet használni. A variációk végtelenek. Az én kedvencem: szárított rózsaszirom, szárított narancs- és citrom karikákkal, illetve grapefruit illóolajjal.

Ti hogy illatosítjátok a lakást?

Képek: innen és innen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr503130589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kreatívkertész 2011.08.17. 19:44:05

Szia!
Gratulálok a bloghoz, az index-megjelenéshez, ügyesek vagytok!
Rosszul emlékszem, nem tetőteraszotok van (mintha a várra nézne..), csak mert azt írtad, a kertből használsz virágokat? Mikor látatjuk ezt a kertet?
Üdv, KreatívKertész

Vektorigo · http://iranylondonblog.hu 2011.08.17. 19:48:32

Elektromos ambipur, amit be kell dugni a konektorba :)

Miss Daisy sofőrje 2011.08.18. 18:16:26

@kreatívkertész: Szia, több helyen gazdálkodunk. Két terasz és egy háromszáz négyszögöles földdarab:)

kreatívkertész 2011.08.18. 23:25:43

@Miss Daisy sofőrje: Sárgulok, sárgulok rendesen!!! Néha hiányzik a régi teraszom, de persze örülök a kis kertemnek, kb. négyzetméterben 300... :))
További sok sikert, én biztos bezzegkertészkedem még veletek! :)
süti beállítások módosítása