Málna őrület

Miss Daisy sofőrje 2011.07.11. 07:00

Vannak dolgok, melyek úgy magával ragadják az embert, mint egy ciklon. Nekem ilyen a málna. Ellenállni teljesen felesleges tehát, inkább engedek neki. Miközben két kézzel tömöm a számba a friss gyümölcsöt azon gondolkozom, hogyan lehetne a téli ellátmányt biztosítani.

Bár, a málna fagyasztható, ez nálunk szóba sem kerül, hiszen egy hűtőházra lenne szükség az igények kielégítéséhez. Ilyenkor előkerül a legnagyobb befőző lábas és az egész lakást elárasztja a gyümölcs illata. A málnalekvár egyike a legjobb tartósított gyümölcsöknek. Ezt már csak a meggy-málna lekvár tudja felülmúlni, valahogy a meggy még inkább kiemeli a málna zamatát.

A szerintem tökéletes meggy-málna lekvár receptje, amit én is évről-évre előállítok: 1 kg málna, fél kiló meggy, fél kiló cukor és egy gumikesztyű. A meggyet megmosom és kimagozom, szigorúan kesztyűben! Majd a gyümölcsöket és a cukrot egy tálba teszem és állni hagyom 1-2 órára. Ha már "megrogytak" a gyümölcsök, főzni kezdem. Először nagy lángon, majd mérséklem a tűzet és addig rotyogtatom, amíg besűrűsödik. Ezután üvegekbe töltöm és az üvegeket - fejjel lefelé - száraz dunsztba teszem. 

Te hogy biztosítod a téli málna ellátmányt?

Képek: innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr193036938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása