Fű a sínek között

Miss Daisy sofőrje 2011.05.29. 10:35

Ha New York, akkor legtöbben a felhőkarcolókra gondolnak. Személyes tapasztalataim alapján állíthatom, ideje ezen az elgondoláson változtatni. Úgy tűnik, az ott lakók megelégelték a betonrengeteget és minden talpalatnyi földet zölddel ültetnek be. Legyen szó egy kereszteződésről, tetőteraszról vagy egy elhagyott, használaton kívüli sínszakaszról.

A 90-es évek végén két lelkes ember elhatározta, hogy közparkká teszik a tíz évvel az előtt használaton kívül helyezett vasútvonalat és bebizonyítják, hogy sínek között sétálni nem mindig veszélyes.

Ez önmagában is érdekes projekt, de még izgalmasabbá teszi a dolgot, hogy ez a bizonyos vonal, az utca szintjétől számítva, a második emelet magasságában fut.

Az elkötelezett lakosok, környékbeli támogatókat gyűjtöttek, alapítványt hoztak létre és meggyőzték New York város önkormányzatát is.

Persze, a dolog nem volt ennyire egyszerű és gyors, több mint tíz évig tartott mire megnyithatott a park első szakasza - a második szakaszt most júniusban adják át.Ti melyik villamosvonalat ültetnétek be fűvel?

Képek: A szomszéd kertje és Highline.org

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr22940447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása