Monet kertje

Miss Daisy sofőrje Címkék: kert monet2011.05.19. 14:30

Claude Monet az impresszionizmus legismertebb alakja. Párizsban született, bár édesapja azt akarta, hogy a családi élelmiszerboltban dolgozzon, Claude Monet festő akart lenni. Szerencsére nem a boltban kötött ki. Képei igazán lenyűgözőek, mi bármeddig el tudnánk nézegetni őket. A Mester Párizs mellett, Givernyben, töltötte utolsó éveit, ahol valóságos értelmet nyer a festői környezet. De lássuk, hol inspirálódott a Mester élete utolsó szakaszában! Hát itt!

A mester ráadásul elég érzékletesen visszaadta azt a bujaságot, amit a kertjében látott nap mint nap. Zseni, ebben megegyezhetünk :)

 

Képek: innen és innen.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr562874110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nézzük együtt ... NAGY ISTVÁN KÉPEIT! 2011.05.21. 17:21:33

Minden festő másként látja és ábrázolja a világot, művében mindig ott van a véleménye, gondolata, érzése is – állapítottuk meg a tavaszi Szitakötőben, Csontváry képeit nézve. Nagy István műveinél ezt az alapigazságot azért is érdemes újra előhívn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása