Fűszernövények 1.

Miss Daisy sofőrje Címkék: recept fűszernövények2011.05.03. 20:10

Többször jártunk már úgy, hogy a szupermarketben rákattantunk a cserepes fűszernövényre. Hazavittük, majd az összes praktikánk ellenére pár nap múlva kimúlt. Elég bosszantó! Jöjjön hát néhány praktika, hogy elkerüljük ezt a kellemetlenséget!

A legjobb, ha kertészetben vásárolunk. Ha mégis szupermarket, akkor ültessük át. A laza, inkább homokos, jó vízáteresztő képességű földet kedvelik. A legtöbb fűszernövény nem szereti sem az árnyékot, sem a direkt napot és a huzat sem a barátjuk. A helyüket ennek megfelelően válasszuk ki.

Mi a konyhaablakra esküszünk. Így mindig kéznél van, akkor is amikor naponta locsolni kell és akkor is, amikor csippenteni szeretnénk róla. Permetezni szigorúan tilos! Ha szellős helyen laknak a fűszernövényeink és megfelelően ápoljuk, akkor amúgy sem valószínű a károkozók megjelenése.

Tapasztalataink szerint a legmacerásabb a bazsalikom életben tartása, a leghálásabb a menta, ami a legjobban a sok vízért és napfényért hálás. És ha már menta, akkor egy bónusz tipp: a jégkockatartó minden rekeszébe tegyünk 3-4 frissen letépkedett levelet, eresszünk rá vizet, majd irány a mélyhűtő. A mentás jégkocka esztétikailag és ízében  is feldobja a limonádét.

Képek: innen, innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr462843358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása