Ha elnyíltak tavaszi virágaink...

Miss Daisy sofőrje 2011.04.26. 07:45

Sajnos elnyíltak a tulipánok, de mit tegyünk, hogy jövőre is gyönyörködhessünk bennük? 

Ha kevesebb, mint három éve tettük a földbe a hagymákat, akkor hagyjuk a földben őket. A három éves hagymákat viszont június-július környékén szedjük ki és az augusztus végi kiültetésig, tároljuk hűvös helyen.

Az elnyílt virágokat közvetlenül a virág alatt törjük le. Ha ezt nem tesszük, a virág megtermékenyül és a magok képződése a hagymától sok tápanyagot von el. A megmaradt szárból és a levelekből a tápanyagok a hagymába húzódnak és a szárak őszig elszáradnak.

A nárciszok hagymáit csak akkor kell kiszednünk, ha már túl sűrűnek találjuk vagy másik helyen szeretnénk gyönyörködni bennük. A jácint is maradhat, ahol van. Az évek során, azonban a virágok egyre ritkábbak és kisebbek lesznek.

 

Fotók: Flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr632843591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása