Orgona - korán jött öröm

Miss Daisy 2011.04.23. 17:21

A tavasz hírnöke, de a kertek, udvarok toplistás bokra mégis inkább májusban hozza virágait, Anyák napja és a ballagások tájékán. Korán jött - állapíthatjuk meg idén, mégis mekkora örömöt hozott! A levegőben szálló orgonaillat gyógyír a léleknek a hosszúra nyúlt tél után.

Mivel sokat látni köztereken az ember óhatatlanul megkívánja saját kertjében is ezt a 2-4 méter magasra növő, látványos cserjét. Beszerzésével kapcsolatban érdemes virágkertészetben beszerezhető csemetével próbálkozni. A siker az amatőr természetbúvár számára ekkor garantált a leginkább. Ősszel javasolt az ültetése méghozzá alapos öntözés mellett. A bokrok általában a harmadik évben hoznak először virágot. Igaz, a bokrot már az első évben metszeni kell, aztán pedig folyamatosan.

Kedveli a jó minőségű, meszes, agyagos talajt. A törmelékkel, sittel feltöltött udvarokon is remekül megél. Ültetéskor figyelj arra, hogy barátja a napnak, és a sok víznek, amit gazdag virágzással hálál meg kertészének. Ha még nincs orgonabokrod, gyönyörködj másokéban, ősszel pedig szerezd be a leendőt!

Fotó: Flickr/Google

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr902850049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása