Kesztyű, kanál, olló

Miss Daisy sofőrje Címkék: eszközök metszőolló kertész kesztyű ültető kanál2011.04.20. 19:32

Ha kertészkedünk a szabadban vagy szobanövényeinket ápolgatjuk a szobában, van néhány eszköz, amire feltétlenül szükségünk van. Kezdjük az alapoknál! Figyelem, tanácsok kezdő hobbikertészeknek!

Kesztyű

Az első kertészkedési kalandomig azt gondoltam, hogy ez afféle úri huncutság, minek nekem kesztyű. Amikor órákig sikáltam a körmöm a csap alatt és még mindig gyászos volt az eredmény gyorsan meggondoltam magam. Tehát kesztyű az kell! A szomszédom egyszer használatos gumikesztyűvel operál, de én inkább egy megfelelő méretű kertészkesztyűre esküszöm.

Ültető kanál

Ezt nem kell sokáig magyaráznom. Ha csak egyetlen cserép növényünk van, akkor is szükséges eszköz, hiszen a növényt időről-időre át kell ültetni. Egy ilyen alkalmatosság talajlazításra és palántázásra is alkalmas. A lekerekített formájút javaslom, mert az kevesebb kárt tehet a talajban és a gyökerekben. Volt egy barátom, aki az étkészletéből egy nagyobb kanalat használt erre a célra, de szerintem ez nem megoldás. A jó eszköz meghálálja magát.

Metszőolló

Ez nagyobb beruházás lehet, de megéri egy jó minőségű darabba beruházni. A jó minőségű olló sokáig éles marad, könnyű használni, belesimul a kézbe és nem roncsolja metszéskor a növényi szöveteket.

Kanna

Ez esetben a méret a lényeg. Ha túl kicsi, akkor sokat kell a csaphoz rohangálni. Ha túl nagy, akkor egy erőnléti edzéssel is felér egy-egy locsolás.

 

Szerinted mi az, amit feltétlenül szükséges beszereznie egy kezdő kertészkedőnek?

Képek: innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr892800871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása