Itt a tavasz, irány a terasz!

Miss Daisy sofőrje 2011.04.07. 17:45

Elszomorít hogy hogy néz ki az erkélyed a hosszú tél után? Íme, néhány tipp, mielőtt elindulnál a kertészetbe az új növények beszerzésére. 3 dolog, amit úgysem úszol meg a hosszúra nyúlt tél után.

Bázisunk a növényfelvételre az Oázis. Barátnőm úgy érvelt: amit ott veszel, azok a növények nem mutatványdarabok, értsd, nem addig virítanak, amíg hazaérsz, majd összezuhannak. Egyébként igaz, először a dolgot egy orchideán teszteltem, most virágzik másodszor. Na, de nézzük a teraszt. Ezzel a lenti terasszal még fogtok találkozni, ez a miénk, növények nélkül, - egyelőre.


1. Takarítás. Nem túl vonzó, ami most jön, de itt az ideje, hogy te is összesöpörd a télen felgyülemlett és elhullott dolgokat, majd felmosd a padlót. Mi már megtettük, és túlvagyunk az első teraszpartin a vendégek nagy megelégedésére.

2. Cserepek. Ellenőrizd a cserepeket, a télen szétfagyott daraboknak irány a kuka. A többit törölgesd le. Ilyenkor érdemes listát készítened arról is, hogy milyen, és mekkora cserepeket kell beszerezned a növényeid átültetéséhez.

3. Rendezkedés. Ez a kedvencünk, mert nem kerül semmibe, de máris úgy érzi az ember, mintha egy teljesen új erkélye lenne. Persze, családtagjainktól mindig meghallgatjuk, hogy jó a tavalyi megoldás. De valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva rajtunk is fog a hobbikertész betegség: minden évben meg kell csinálnunk újra.

Ha mind ezzel kész vagy, irány a kertészet az új növényekért, cserepekét, majd indulhat az ültetés, átültetés, rendezkedés! Az egyik legjobb foglalatosság a világon. Világ kertészei egyesüljetek, a tavasz elkezdődött!

Képek: innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr362800873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása