Kertbarát úticélok - Keukenhof

Miss Daisy sofőrje 2012.06.29. 09:39

Szeretjük a virágokat és már-már mániásan készítünk listákat. így hát egyik délután - amikor az eső szobafogságra ítélt bennünket -, azzal ütöttük el az időt, hogy lajstromba vettük a világ azon pontjait, ahová egy vérbeli bezzegkertésznek mindenképp el kellene utaznia. Sorozatunkban ezeket a desztinációkat mutatjuk be. Induljon hát az utazás!auto.jpg

Egy ilyen listán mindenképp helye van a világ legnagyobb virágoskertjének Keukenhofnak. A szó konyhakertet jelent, azonban  a 32 hektáros parkban karalábét és sárgarépát aligha találunk. A terület a hollandiai Lisse városka mellett terül el, Amszterdamtól délnyugatra. Ahogy a kert honlapjáról megtudtuk évente 7 millió (1600 féle) virághagymát ültetnek el, emellett 2500 fa található a területen. De ne is szaporítsuk tovább a szót, beszéljenek inkább a képek. 

Aki a képek láttá máris csomagolna, azt sajnos el kell szomorítanunk ugyanis ez a csodás hely csak márciustól-májusig látogatható, jövőre azonban érdemes vele kalkulálni.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz A szomszéd kertje közösségéhez. Klikk ide.

Képek: innen, innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr774574918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása