Ebéd a kertből
Miss Daisy sofőrje
2011.09.12. 09:13
Az előző posztunk szellemében - valamint a nyaralások miatt kissé üres hütő miatt, melyben csak sajtot találtunk, de abból sokat - körülnéztünk a kertben és begyűjtöttük terményeinket. Találtunk padlizsánt és egy kis paradicsomot is. E három hozzávalóból született a képen látható ebéd.
Mivel mind a vendégek, mind a válogatós korszakát élő tizenéves elégedetten csettintgetett, veszem a bátorságot és megosztom veletek a receptet. A padlizsánt és a paradicsomot karikára szeltem, a sajtot lereszeltem. Egy teflon serpenyőt felforrósítottam, a padlizsán karikák mindkét oldalát megsütöttem. Ezután egy kerek tepsibe rendeztem a hozzávalókat (padlizsán, paradicsom, majd sajt volt a sorrend). Nem sóztam külön, mivel a sajt egy része füstölt volt. A tepsit - tartalmával - együtt forró sütőbe tettem, 30 percre.
Te mit készítesz padlizsánból?