Zacsis alma
Miss Daisy sofőrje
2011.06.25. 21:35
Manapság egyre divatosabb a bio kertészkedés, ami a kemikáliák mellőzését is jelenti. Ez azonban problémákat is felvett, hiszen a kórokozókat valahogy távol kell tartani a növényeiktől. Itt van például az almafa. Az alma az egyik olyan faj, melyet a kártevők és kórokozók életmódja és számossága miatt, ajánlott gyakran permetezni (minimum 10-12 alkalommal). De ez macerás, költséges, eléggé környezetszennyező és nem éppen bio.
Szóval, utána néztem a dolognak. Több helyen a gyümölcs zacskózását ajánlják megoldásként. Ez azt jelenti, hogy az apró, még nem kifejlődött gyümölcsökre zacskót húzol, egyenként (az alsó sarkot kivágva, hogy ne álljon vízben a fejlődő gyümölcs). Majd, az érési időszak vége előtt pár héttel leveszed a zacskókat, hogy az érés kiteljesedhessen. Hát, valahogy így.
Te húzol zacskót az almáidra?
Ha tetszett a poszt, csatlakozz Te is a Facebook Szomszéd kertje közösségéhez itt.