Még egyszer a madáretetésről

Miss Daisy 2011.12.11. 12:35

Ki tudná közömbösen szemlélni a fagyos, téli napokon eleséget kereső madarakat? A madarakat tápláló ember amellett, hogy gyönyörködik szárnyas látogatóiban, emberségből is jelesre vizsgázik, hiszen önzetlenül segít.

Az etető tulajdonképpen mindegy, hogy milyen, hisz a madarakat nem elsősorban a külcsín érdekli. Hálásak a zsinórra kötött almáért, dióért szalonnabőrért, amelyet elég egy közeli faágra erősíteni. És, ha már belekezdtünk a gondoskodásba, ne feledkezzünk meg a finomságok utánpótlásáról. Téli vendégeink meghálálják a figyelmességet. Ha eljön az ideje, a tavasz érkezését hangos madárfüttyel adják tudtunkra.

Laktató madáreleség zsinóron

Hozzávalók: zsír, kenyér, dió, magok, szárított gyümölcsök, spárga. Az elkészítés módja: Olvasszuk fel a a zsírt, keverjük bele a kenyérbelet, illetve a dió, a magok és a szárított gyümölcsök felét. Amikor a keverék kezd megszilárdulni, formáljunk belőle labdát egy szál spárga körül, majd tegyük a hűtőbe, hogy megkeményedjen. Rakjuk a maradék alapanyagainkat egy újságpapírra és görgessük bele a megkeményedett labdát, míg az fel nem veszi teljesen a keveréket. Kössünk egy hurkot a spárgának azon a végén, amlyik a labda egyik végén kilóg a labdából, a spárga másik végére fűzzünk fel aszalt gyümölcsöket, a földimogyorót hájastul.

Aki inkább a gömb alak helyett másban gondolkodik, vegye elő karácsonyi sütikiszúró formáit. Ha megvagyunk, a madáreleséget függesszük egy faágra, lehetőleg szemben az ablakunkkal és várjuk vendégeink érkezését. Biztosak lehetünk a vörösbegy, a széncinke, az őszapó, a zöldike, a csíz, a meggyvágó, a csuszka érkezésében. Az illusztris társaság mindenképp megéri a fáradtságot.

Fotó: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr973455051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása