Itt van az ősz, itt van újra...

Miss Daisy sofőrje 2011.08.31. 09:11

Bár az időjárás rácáfol - hiszen inkább szép nyári napokat élünk -, és a levelek sem hullanak, mégis csak itt az ősz. Tetszik vagy sem, eljött az őszi munkák ideje. Mi a következőket már felírtuk a szeptemberi to do listánkra:

Kezdjük, a büszkeséggel járó tevékenységekkel: szedjük le a fűszernövényeket, zöldségeket és gyümölcsöket! (Ha extra-szuper, kattints és küldd el nekünk a képet. Felhívás itt.) 

Majd elő a hagymákkal és földbe velük, ha tavasszal nárciszon, jácinton vagy tulipánon szeretnénk legeltetni a tekintetünket. A vetésnek is érdemes nekilátni. Mi spenót, madársaláta és retek magokat szereztünk be idén. 

A mediterrán dísznövényeket - leander, hibiszkusz, stb. - és a muskátlikat lassan vigyük védett helyre. E mellett, csökkentsük az öntözést és a tápoldatozást is hagyjuk abba.  A trágyázásra és zöldtrágyázásra is, most érdemes időt szakítani. Magam részéről, ez az a munka, amit mindig igyekszem valaki mással elvégeztetni. 

A málna- és rózsatöveket metsszük vissza. A visszametszett rózsát, takarjuk be fenyőkéreggel. Végül, szedjük össze a kerti szerszámokat, tisztítsuk meg őket és úgy tegyük el őket télire.

Milyen kerti munkákat tervezel szeptemberre?

Képek: Google. 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr473192350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kreatívkertész 2011.09.03. 22:47:52

Uuuupsz! Ugyanezt a címet adtam egy posztomnak, de utánatok. Szóval Ti vagytok a jobb fejek, de azért bocs! :)
süti beállítások módosítása