Minikertek, minifák - Construma KERT 2013

Bifidus Címkék: kiállítás kert bonsai construma2013.04.13. 08:01

Amúgy sem hagy minket hidegen a házalakítás, otthonteremtés, de az idei Construma építészeti szakkiállítás társrendezvényeként a Construma KERT-et is megnézhettük, így nyilvánvaló volt, hogy a Hungexpón a helyünk.

Sajnos a délután balszerencsétlenségek sorozatával indult, így a késő érkezésnek „hála” végül csak a kertépítő szekciót tudtuk végigjárni, azonban így sem lehetett okunk sok panaszra.

IMG_3718.jpg

A C pavilonban helyet kapott V. Magyar Kertépítő Versenyen remek ötletekkel gazdagodtunk. A kiállított kertekben a környezetbarát recycling ötletek mellet idén még nem kidobásra ítélt tárgyak újraértelmezése is fontos szerepet kapott. Megtudhattuk például, hogy a gyerekkuckó „sajtból is lehet”, a használt raklapok pedig az őszi Hortus Hungaricus után ismét bebizonyították, hogy a kamionok platóin kívül is lehet létjogosultságuk. De volt itt, fűvel vetett kanapé, borostyánfüggöny, színes ereszcsatornából barkácsolt térelválasztó és meglepően kényelmes bevásárlókocsi-nyugágy is.

IMG_3765.jpgIMG_3762.jpgIMG_3770.jpg

Nem szeretnénk magunkra haragítani az ötletes kerttervezőket, de remek munkájuk ellenére idén mégis a bonsaiok fogtak meg igazán. Az idén 30 éves Egyetemi Bonsai Klub jubileumi kiállításán közel száz borzasztó nagy szakértelemmel ápolt fácskát láthattunk. Mesés látvány nyújtott, ahogy a kis fák libasorban sorakoznak.

IMG_3728.jpg

Erről egy panoráma fotót is próbáltunk készíteni, de állvány híján nem jártunk sok sikerrel. Azért a kiállított fák kb egyharmadát befotóztuk, klikkre nagyobb lesz:

panorama_nagy2.JPG

A pavilonok közti kószálásban azért a „hagyományos” Construmára is sikerült bepillantanunk. Itt a hangsúly az alternatív energiaforrásokon, nem gáz tüzelésű kazánokon, illetve a hőszigetelésen, nyílászárókon, egyszóval az energiatakarékos otthonokon volt. Emellett az érdeklődők számunkra meglepően sok, több százezres jacuzzit is láthatnak.

IMG_3774.jpgIMG_3777.jpgIMG_3758.jpg

Összességében élveztük az idei Construmát, sőt ha a hétvégi program lehetővé teszi, még az is lehet kissé nyugisabban is visszamegyünk. Bár ha lehet hinni az időjárás jelentéseknek, lehet inkább a kertben töltjük az első igazi tavaszi hétvégét.

IMG_3759.jpgIMG_3723.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr555218345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása