Szőnyegfesztivál – virágból!

Bifidus Címkék: fesztivál brüsszel virág szőnyeg belgium virágszőnyeg2013.04.05. 07:52

FlowerCarpetFestival1.jpeg

Madártávlatból egy hatalmas puha szőnyegnek tűnhet. Kis fantáziával esetleg díszes templomok ólomüveg művészetét is idézheti, de mindez távol áll a valóságtól. E gyönyörű, és mindenekelőtt hatalmas alkotások a kétévente megrendezett Brüsszeli Virágszőnyeg Fesztiválra készülnek.

 FlowerCarpetFestival4.jpeg

Nem is akármilyen virágokból „szövik” itt a szőnyeget: körülbelül 750.000 begóniát ültetnek el, mindössze pár óra leforgása alatt. Őket olyan szorosan fogják össze, hogy termőföld nem is kell közéjük, csupán a kőburkolatra terítenek tőzeget előző nap.

 FlowerCarpetFestival2.jpeg

A Fesztivált egyébként E. Stautemans indította útjára, aki az ’50-es évek óta kísérletezik hatalmas virágminták megalkotásával. Az első fesztiválra hosszas előkészületek után 1971-ben került sor.

FlowerCarpetFestival3.jpeg 

Azóta kétévente kerül megrendezésre, azonban ez az idő nem láblógatással telik. A rengeteg turistát vonzó látványosság megalkotása egy éves előkészületeket is igényelhet, kezdve a tervek megalkotásától, kicsinyített modellek elkészítésén keresztül  a szükséges színárnyalatú virágok nemesítéséig, termesztéséig.

FlowerCarpetFestival7.jpeg

FlowerCarpetFestival5.jpeg

FlowerCarpetFestival11.jpeg

FlowerCarpetFestival6.jpeg

FlowerCarpetFestival8.jpeg

FlowerCarpetFestival10.jpegFlowerCarpetFestival9.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr505194495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása