Fára épült házak, mesterfokon

Bifidus Címkék: fa ház építészet faház fára épült ház2013.03.14. 07:58

Egy zseniális vállalkozás munkájára leltünk a minap. A francia La Cabane Perchée egyedei fára épült házakat épít a világ minden táján. Elképesztő kreativitásuknak, ügyességüknek, és környezettudatos szemléletüknek hála már több mint 350 házon vannak túl. Dolgoztak már Oroszországtól kezdve Portugálián keresztül az Egyesül Államokig számos helyen.

1.jpg

A megépült házak a környezetükhöz hasonlóan természetes anyagokból épülnek fel. A fák méretétől függően akár 9-10 négyzetméteres hasznos tereket is ki tudnak alakítani, terasszal, elektromos fűtéssel, vagy akár egy normál lakásban megszokott folyóvízzel, luxus szaniterekkel.

6.jpg

Mindezt úgy, hogy közben a háznak otthont adó fába egy szöget sem vernek be (!!!), és a tartószerkezetek kialakításánál figyelembe veszik, hogy a fák még évekig növekedni fognak. Az ilyen alapos tervezésnek hála házaikra 10 év garanciát vállalnak, ez alatt sem a ház, sem a fa nem fog károsodni.

7.jpg

Az építkezés menete az alaposság miatt nem mondható gyorsnak, de nem is vészes. Először nagyvonalakban felmérik a terepet a fát és az igényeket, látványtervet készítenek, egyeztetnek a vevővel, majd ezután mérik fel nagy precizitással a fa minden fontosabb részét. A főbb elemeket a saját műhelyükben készítik el, és a helyszínen már „csak”össze kell állítani a házat.

3.jpg

Mindennek persze meg is van az ára, azonban az nem csillagászati mértékű. A honlapon megadott adatok szerint a házak többsége elkészíthető nettó 25-50 ezer € közti összegből (kb. 7-15 millió forint), ami egy drágább autó árához viszonyítva nem is tűnik rossz üzletnek.

5.jpg

Persze nem fogunk még ma rendelni, de a gyerekkori álmok ilyen professzionális megvalósításáról jó fantáziálni.

8.jpg

4.jpg

2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr405132561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása