Lyuk a világ túlvégére

Bifidus Címkék: kína világ kert lyuk kerttervezés installáció2013.03.07. 08:03

Gyerekkorában egészen biztosan mindenki eljátszott a gondolattal, mi lenne ha olyan mély gödröt ásna a homokozóban, hogy mondjuk Kínában köt ki. Szinte biztos, hogy b-kategóriás amerikai akciófilmek is foglalkoztak már a gondolattal, mi most mégis egy náluk sokkal izgalmasabb megközelítésre hívnánk fel a figyelmeteket.

topotek-1-600x331.jpg

A német Topotek 1 terező gárda végre megvalósíthatta mindannyiunk gyerekkori álmát. A Xi’an-i  Nemzetközi Kertészeti Kiállításon a nemes egyszerűséggel „A nagy ásásnak” keresztelt projektjük segítségével egy pillanatig a világ ellenkező végén találhatjuk magunkat.

topotek-2-600x365.jpg

A látogatók számára feneketlennek látszó lyukban hangszórókat helyeztek el, melyek a világ távoli pontjain rögzített hangokat játszanak. A lyuk New Yorkkal, Berlinnel, Stockholmmal és az argentin Pampákkal van összeköttetésben.

topotek-3-600x400.jpg

A túl kíváncsi látogatók biztonsága érdekében a lyukat sajnos egy üveg kordonnal kellett körülvenni. Ha túl közel mennek, az óvatlan érdeklődők hirtelen még tényleg a föld túlsó felén találják magukat, de az is lehet csak meglátnánk a feneketlen luk fenekét, így lerombolva az illúziót…

topotek-4-600x400.jpg

topotek-5.jpg

via Colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr15115992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása