Downton Abbey csodakertje

Miss Daisy 2011.12.30. 09:20

Karácsonykor kerülöm a televíziózást. Az unalmasságig játszott mozifeilmek helyett szeretek magam dönteni arról, mit nézek. Ajánlást persze szívesen veszek. Így volt ez idén is, amikor barátnőm javaslatára belekezdtem a Downton Abbey című sorozatba. A sorozat tanúsága szerint van élet a Büszkeség és balítélet után, úgyhogy, aki szereti a romantikus vidéki Anglia történeteit, megtalálta az új sorozatát! 

A sztori a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.

Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a Régi és az Új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá.

A történet helyszíne a Highclere Castle Berkshireben, Angliában. A kulisszák, a kastély és az azt körülvevő kert lenyűgöző háttérként szolgál, hogy megismerjük, miként éltek a 20. század elején urak és cselédek egy fedél alatt.

A csodakert olyan, amire joggal irigykedhetünk. Tervezője a 18. század híres tájkertésze, a kastélykertek kialakítására szakosodott Lancelot Brown.

Talán nem is kell megemlíteni, annyira adja magát, hogy a sorozatban a falu életében kitüntetett szerepet kap az évenkénti virágverseny, ahol gyönyörű rózsák vetélkednek a kupáért, aminek birtoklása komoly társadalmi elismertséget is hoz.

A kastély és a kert amellett, hogy kulisszaként szolgál a Downton Abbey című sorozathoz, a nagyközönség előt is nyitva áll vizitálás és frigyek köttetése céljából.

A sorozat megtekintésre mindenképp ajánlott. Mindenek előtt azonban javaslom, ismerkedj meg a csodálatos kastélykerttel az alábbi videón. Lenyűgöző és jó eséllyel meghozza a kedved a sorozathoz.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is A szomszéd kerje Facebook közösségéhez itt.

Fotók: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr883506269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emtrexx 2011.12.30. 21:19:32

Én is imádom az ilyen angol filmeket. Néha nem is figyelem a sztorit, csak nézem a tájakat meg épületeket :) Egyből lerí bármelyik filmről, ha angol környezetben forgatták, annyira elegánsak ezek a házak és parkok.
A werkfilmek közül mondjuk az épületben véletlenül megtalált Van Dyck-"csecsebecsével" foglalkozó részlet a legérdekesebb szerintem :D

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.30. 21:44:50

A skót erre agyepre mondja, hogy még 3-400 év és elviselhető lesz.
süti beállítások módosítása