Végre málna!

Miss Daisy sofőrje Címkék: tipp kert tanács málna ápolás2011.07.07. 08:29

Idén is kitört rajtam a málna őrület. Ipari léptékű fogyasztásomat azzal próbálom védeni, hogy csak a C-, a B1 és B2 vitamin készleteimet kell pótolnom. Ezért mostanában gyakrabban megfordulok a piacon, illetve ha időm engedi irány a Börzsöny, ahol a bokorról eszegethetek. Sajnos a málnatermesztés nem kivitelezhető kertben vagy teraszon, bár engem nagyon foglalkoztat a gondolat. De most inkább nézzük mire figyeljünk, ha a megfelelő terület rendelkezésre áll.

A málnát ősszel érdemes ültetni jó szerkezetű vízzel, levegővel és tápanyagokkal teli talajba. Éppen ezért, már az ültetés előtt érdemes trágyázni majdani lakhelyét. A földet 40-50 cm mélyen érdemes fellazítani - ez elég melós, de megéri - a sarjak között nagyjából 1 méteres távolságot érdemes tartani. 

Ezután már csak tavasszal arasznyira visszametszük, gondosan gyomláljuk és kapáljuk - a nem biokertészetben gondolkozóknak ajánljuk a permetezést is. Eléggé szereti a vízet, ezért erről se feledkezzünk meg. Majd várjuk a második évet, amikor végre termést hoz. A gyümölcsérés után, a letermett vesszőket tövig visszavágjuk. Macerás növény, de megéri!

Képek: innen és innen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszomszedkertje.blog.hu/api/trackback/id/tr923036684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása